Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Financial Times : “els 7,5 milions de catalans volen i es mereixen un Estat propi”

Comparteix
0Shares
Si la setmana passada era The New York Times qui posava la mirada en el referèndum català, aquest dijous, el procés és protagonista d'un llarg article al Financial Times. En total, 15 pàgines d'especial que repassen el procés polític català i com s'ha arribat a aquesta situació amb el testimoni de diferents actors polítics del procés com el del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; l'expresident de la Generalitat, Artur Mas; la presidenta de Ciutadans, Inés Arrrimadas, i de ciutadans anònims de la societat catalana.

L'especial, titulat "Com el referèndum de Catalunya exposa una Espanya dividida", retrata com el conflicte entre Catalunya i Espanya, que defineix "d'històric, nacionalista i d'identitat", ha passat de ser un tema secundari dins de la societat catalana a esdevenir un tema central, recolzat per un Parlament i Govern amb majoria independentista.

En aquest sentit, tal com repassa el Financial Times, "Catalunya ha estat part de l'Estat durant segles tot i que molts catalans es consideren una nació separada amb la seva pròpia llengua, cultura i història". Per tant, el referèndum del proper dia 1 d'octubre "servirà per ensenyar a Madrid -i al món- que els 7,5 milions de catalans volen i es mereixen un Estat propi", exposa el rotatiu.
Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari