Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“REFERÈNDUM” La fiscalia interroga funcionaris del govern català

Comparteix
0Shares

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, tècnics de la Generalitat estan declarant sobre la campanya institucional que incentiva que els catalans que viuen a l’estranger s’apuntin al registre de catalans a l’exterior.

Segons ha pogut saber “El matí de Catalunya Ràdio”, la fiscalia ha citat funcionaris del govern català per saber què estan fent per censar les persones residents a l’estranger perquè puguin votar.

Des de fa dues setmanes, tècnics de la Generalitat estan declarant sobre la campanya institucional que incentiva que els catalans que viuen a l’estranger s’apuntin al registre de catalans a l’exterior.

La fiscalia sospita que aquesta campanya forma part dels preparatius del referèndum de l’1 d’octubre.

Actuant com a policia judicial, la Guàrdia Civil ja ha citat mitja dotzena de persones. Algunes són funcionaris de la Generalitat, en concret del Departament de Difusió i també de la Conselleria d’Exteriors. També hi ha personal extern al govern citat per la Guàrdia Civil: són els treballadors de l’agència de publicitat que la Generalitat va contractar per a la campanya ara investigada.

A totes aquestes persones les estarien citant com a testimonis, i se’ls pren declaració a la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia de Barcelona. Allà, en aquesta caserna, els agents els demanen informació i explicacions sobre la campanya que promou, que incentiva el registre dels catalans a l’estranger.

Tot plegat, doncs, suposa la primera actuació directa de la Guàrdia Civil contra tècnics de la Generalitat amb motiu del referèndum. Un esglaó més en el pols que mantenen el govern de Rajoy i el de Puigdemont.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari