Press "Enter" to skip to content

“ARA” Un nou ciberatac similar al WannaCry afecta empreses d’arreu del món

Puntuació dels lectors

A Catalunya, un dels operadors del Port de Barcelona i la constructora Saint-Gobain han resultat afectades pel nou virus “Petya”, que ha inutilitzant els sistemes informàtics d’entitats crítiques a Ucraïna, Rússia i altres països.

Un nou ciberatac en marxa està afectant sistemes informàtics d’arreu del món. Aquest nou virus de tipus “ransomware” anomenat “Petya” ha afectat i està afectant centenars d’empreses a tot el món a través d’un mecanisme de propagació similar al WannaCry, ocorregut fa un mes i mig. Igual que el WannaCry, aquest virus també demana 300 euros en bitcoins per poder desbloquejar l’ordinador i salvar el seu contingut.

L’atac s’ha detectat en empreses ubicades a Ucraïna, com ara el seu Banc Nacional, els sistemes informàtics dels seus aeroports, la companyia estatal d’energia, el Metro de Kiev i la xarxa informàtica del govern ucraïnès. Mondelez, DLA Piper, la multinacional de publicitat britànica WPP, Nivea, la televisió holandesa RTV també han resultat afectades.

A Catalunya, una de les terminals del Port hauria estat afectada pel ciberatac. Segons ha pogut saber el 324.cat, els sistemes informàtics de la companyia danesa Maersk (matriu d’APM Terminals) han caigut a les quatre de la tarda i, com a mesura, no es deixen entrar més contenidors en la seva terminal del Port:

We confirm some Maersk IT systems are down. The safety of our customers’ business and our people is our top priority. Updates to follow.

 

A Espanya aquesta aturada només ha afectat al port de Barcelona, i això ha suposat que unes 250 persones han hagut d’aturar l’activitat laboral. Una altra de les empreses amb seu a Catalunya, la companyia de materials de construcció Saint-Gobain, amb seu a Cornellà de Llobregat, també està afectada.

La petrolera russa “Rosneft”, entre les afectades

Aquest nou virus de tipus “ransomware” de moment està tenint força èxit i s’està propagant ràpidament dins dels sistemes informàtics de grans empreses. Una de les afectades és la petrolera russa “Rosneft”. Aquesta empresa també ha informat via Twitter de l’afectació, i ha admès que l’atac podria arribar a tenir conseqüències força serioses, però que de moment no ha afectat les seves línies de producció:

 

A massive hacker attack has hit the servers of the Company. We hope it has no relation to the ongoing court procedures.

…neither oil production nor preparation processes were stopped.

També està afectada la multinacional farmacèutica i química alemanya Merck. Des de la seva seu a New Jersey, als Estats Units, han informat que els ha afectat aquest nou atac informàtic:

We confirm our company’s computer network was compromised today as part of global hack. Other organizations have also been affected (1 of 2)

We are investigating the matter and will provide additional information as we learn more. (2 of 2)

La petrolera russa “Rosneft” no ha estat l’única entitat d’aquest país afectada. Segons ha informat el banc central de Rússia, els sistemes informàtics d’alguns bancs russos han estat infectats per aquest nou virus.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser