Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“VIDEO” Centenars de bombers lluiten per controlar el foc de l’espai natural de Doñana

Comparteix
0Shares

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ha confirmat que dos dels tres focus de l’incendi que afecten l’espai natural de Doñana ja estan perimetrats i que els bombers treballen per poder acotar el tercer. El foc, al terme de Moguer, a Huelva, no ha entrat -de moment – dins del Parc Nacional de Doñana.

L’incendi forestal es va declarar dissabte a la nit al paratge de La Peñuela de Moguer, a Huelva. Juanjo Carmona, responsable de l’oficina del Fons Mundial per la Natura (WWF) ha explicat a “El matí de Catalunya Ràdio” que confia que en les pròximes hores les flames es puguin aturar:

“Hem vingut a les quatre de la matinada de la zona de Matalascañas. Estava molt millor que durant el dia. No feia gairebé vent. Els fronts de Mazagón i Matalascañas estaven relativament controlats. La part que més preocupa és el nord. El problema ara és que s’ha aixecat una mica de vent, però al mateix temps ja poden actuar els mitjans aeris. Esperem que avui mateix pugui quedar resolt l’incendi”

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha destacat que aquest dilluns s’ha reduït el vent i que les condicions metereològiques són més favorables per apagar el foc. Segons Zoido, tot i que el foc no està estabilitzat, l’incendi “està en condicions totalment diferents i som moderadament optimistes”.

Es tracta de la reserva ecològica més gran d’Europa.

El vent i les altes temperatures compliquen l’actuació dels centenars de bombers que intervenen per controlar l’incendi que afecta aquesta zona. El foc ha obligat a desallotjar més de 2.000 persones. Les flames han deixat incomunicades 50.000 persones més de la població costanera de Matalascañas. Les autoritats asseguren que, tot i que els veïns estan aïllats, n’està garantida la seguretat.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari