Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La Comissió de la Dignitat exigeix a l’exèrcit que demani perdó per l’afusellament de Companys

Comparteix
0Shares

El portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, ha exigit a les autoritats militars espanyoles a Catalunya que demanin perdó i assumeixin responsabilitats per l’afusellament del que fou president de la Generalitat Lluís Companys. Ho ha reclamat, en declaracions a l’ACN, després de recordar que l’estat espanyol té una cosa pendent i és “fer un acte oficial de demanar perdó i en aquest sentit assumir la seva responsabilitat per l’assassinat de Companys”. Cruanyes ha recalcat, per altra banda, que un dels principals temes que tenen sobre la taula des de la Comissió de la Dignitat segueix essent el retorn total dels anomenats ‘Papers de Salamanca’. “Des de la darrera remesa no ha arribat ni s’ha mogut res més i això no pot ser. S’ha de resoldre”, ha manifestat, al temps que ha anunciat que realitzaran noves accions pel retorn dels documents, tot i que no ha concretat quines seran.

 

 

Després de recordar que l’estat espanyol encara ha de “fer un acte oficial de demanar perdó i assumir la seva responsabilitat per l’assassinat de Companys”, ha manifestat que esperen que les autoritats militars a Catalunya facin un gest en aquest sentit. “En definitiva, van ser les autoritats militars les responsables d’això. Entenem que no se’n deuen sentir continuadors, però igual que l’estat francès i alemany van assumir les seves responsabilitats, seria exigible que ells fessin el mateix”.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari