Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Ciutadans insisteix que el referèndum és un “fracàs internacional”

Comparteix
0Shares

La diputada de Cs Lorena Roldán ha dit que l’editorial de ‘The New York Times’ defensant que Espanya hauria de permetre el referèndum és “una opinió més” i ha constatat que a nivell internacional el procés català és un “fracàs internacional”. En una atenció als mitjans, Roldán ha criticat aquells que volen “aferrar-se” a l’opinió d’un diari, quan ha assegurat que el que hauria de fer el “tripartit separatista” -PDeCAT, ERC i CUP- és “estar més pendent del que diuen líders mundials com Obama o Macron, les resolucions europees i les constitucions alemanya o americana”. La diputada ha afirmat que tant el president Carles Puigdemont com el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, han fet una gira internacional per explicar el referèndum arreu i “no els ha rebut ningú” i no han aconseguit “cap tipus de reconeixement internacional”.

 La diputada ha criticat que el Govern “no tingui problemes” per trobar dates per parlar del referèndum, en al·lusió al proper 4 de juliol quan es donaran els detalls de la consulta, i en canvi sí que en tinguin, segons ella, per trobar dies per parlar de corrupció o les obres de la línia 9 del Metro. Per això ha reiterat la reclamació de convocar eleccions autonòmiques per formar un govern alternatiu “que pugui gestionar el postprocés” i la “frustració” dels catalans, tant dels independentistes a qui el Govern ha “venut fum”, com dels no independentistes que porten “set anys perdent temps i oportunitats”. “Toca per part de Junqueras i Puigdemont reconèixer que s’han equivocat i dir que la repetició del 9-N no es podrà portar a terme i donar pas a unes eleccions de veritat”, ha afirmat. En aquest sentit, s’ha mostrat convençuda que no hi haurà referèndum i ha dit que la prova més evident d’això és que no hi ha convocatòria oficial. “Saben del cert que això és il•legal i han de fer un exercici de responsabilitat i convocar eleccions autonòmiques”, ha reiterat, al temps que ha acusat el Govern de “partir la societat catalana en dos”.
Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari