Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“VIDEO” La foguera de Sant Joan més alta del món al bell mig dels fiords noruecs.

Comparteix
0Shares

La foguera de l’any passat va superar els 47 metres d’alçada i el moment de la crema davant el mar és tot un espectacle.

La foguera més alta del món crema cada revetlla de Sant Joan a l’illa noruega de Slinningsbålet, enmig dels fiords.

Ja fa anys que els veïns d’aquesta petita població noruega treballen per construir la torre més alta per cremar la nit de Sant Joan. Acumulen durant mesos tones i tones de palets de fusta que aixequen en un estudiada estructura.

Des de l’any 2010 l’escultura de fusta i foc va superar els 40 metres d’alçada. L’any passat va fer 47,4 metres i va tornar a superar un rècord mundial:

La tradició noruega, com la catalana, marca que es rebi el solstici d’estiu encenent fogueres davant el mar, els rius o els llacs. Al voltant dels focs, les famílies i els grups d’amics es reuneixen i preparen barbacoes. Foc per rebre l’estiu, per purificar l’esperit i per cremar i esborrar les experiències negatives del passat.

A més, a Alesund tenen un motiu més de conmemoració. La nit del 23 de gener del 1904, el poble va patir un incendi devastador que va deixar el centre històric reduit a cendres. Després la ciutat es va reconstruir i els nous edificis es van fer tots en estil Art Nouveau. La torre de foc de l’illa de Slinningsbålet recorda, any rera any, aquell tràgic fet i les víctimes de l’incendi.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari