Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El «New York Times» insta el govern espanyol a permetre el referèndum a Catalunya

Comparteix
0Shares

El The New York Times considera que la millor sortida al procés català és permetre que els ciutadans de Catalunya votin en un referèndum sobre la independència. L’editorial d’aquest divendres del rotatiu nord-americà insta el govern espanyol a permetre la convocatòria i l’avisa que bloquejar-la només “inflamarà les frustracions” dels catalans. “El millor resultat per a Espanya seria permetre el referèndum i que els votants de Catalunya rebutgessin la independència, com ho van fer els electors d’Escòcia i el Quebec”, assenyala el prestigiós diari nord-americà.

El New York Times admet que l’Estat està “decidit a impedir el referèndum”, però també l’alerta que la seva actitud “dura” davant les demandes dels catalans “només augmenta l’entusiasme” de l’independentisme. L’editorial del diari recorda la data i la pregunta del referèndum de l’1 d’octubre i repassa la trajectòria recent del procés català, amb la convocatòria del 9-N i la posterior inhabilitació del llavors president de la Generalitat, Artur Mas. Pel rotatiu, la consulta va ser un “assaig útil per la galvanització dels independentistes”.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari