Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“VIDEO” Detenen tres jihadistes a Madrid, un dels quals “extremadament perillós”

Comparteix
0Shares

La Policia Nacional espanyola ha detingut a Madrid tres persones d’origen marroquí, una d’elles acusada d’integració a Estat Islàmic i “extremament perillosa” pel seu avançat estat de radicalització i pel seu perfil coincident al dels autors d’atemptats recents al Regne Unit o França.

Segons ha informat el Ministeri de l’Interior, l’operatiu s’ha produït de matinada al carrer del Divino Valles de Madrid. Aquí s’ha detingut un home, de 32 anys, nacionalitat marroquí i resident a la capital espanyola, acusat d’integració a Estat Islàmic. A més, han estat detinguts dos marroquís de 33 i 38 anys que convivien amb ell i que s’estaven iniciant en les pràctiques terroristes.

L’operatiu ha permès constatar que el primer dels detinguts havia realitzat un exhaustiu treball d’estudi i recerca de material formatiu oficial d’Estat Islàmic. Concretament, havia recopilat un abundant nombre de manuals específics sobre dinàmica terrorista en el marc gihadista, com per exemple, el Manual per al terrorista suïcida o el Manual per a la Gihad Electrònica. La temàtica d’aquests documents van des de la preparació ideològica més radical fins a les accions de martiri.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari