Press "Enter" to skip to content

“ARA”El sindicat de policies d’Europa avisa que l’exclusió dels mossos de l’Europol ‘pot comprometre’ la seguretat la UE

Puntuació dels lectors

Excloure els Mossos d’Esquadra dels bancs de dades de l’Europol ‘pot comprometre’ la seguretat de tot Europa, segons la presidenta del sindicat de policies europeus, Eurocop, Àngels Bosch. En declaracions a l’ACN, Bosch, que és caporal dels Mossos d’Esquadra, remarca que la manca de coordinació o el mal intercanvi d’informació entre els cossos competents en matèria de seguretat pot fer perilla la seguretat europea. ‘L’Europol hauria de poder tenir contacte directe amb totes les autoritats competents en seguretat a cada estat membre’, remarca. Bosch també recorda que aquesta reivindicació fa anys que la fa el sindicat de policies europeus. ‘Els Mossos són policia integral, també en matèria de lluita antiterrorista i crim organitzat’, defensa.

‘A Catalunya tenim bona part de la frontera entre Espanya i França, i els Mossos d’Esquadra, la policia catalana, són la força competent en seguretat al territori. Per tant, és normal que puguin ser en els fòrums de l’Europol’, diu Bosch. Ara com ara, la policia catalana no hi té accés, mentre que la basca sí.

‘No entenem aquesta exclusió’, diu la presidenta d’Eurocop. Bosch destaca que la seguretat a Catalunya és ‘també una responsabilitat’ del govern espanyol, que hauria de vetllar pel benestar de tots els ciutadans del territori estatal. ‘No entenem aquesta politització’, afegeix. I recorda que les competències dels Mossos en lluita antiterrorista i criminal són recollides a la llei espanyola, no únicament a l’estatut.

‘Una manca de compromís entre diversos cossos de seguretat, o una manca de coordinació o una mala transmissió de l’intercanvi de la informació pot comprometre la seguretat de tota la zona europea’, explica Bosch.

Segons la presidenta de l’Eurocop, el ministeri d’Interior espanyol és el ‘màxim responsable’ de la seguretat en tot el territori de l’estat espanyol, i per tant, també de la seguretat dels ciutadans de Catalunya, de la mateixa manera que ho és el conseller Jané. ‘És una responsabilitat compartida’, diu. I afegeix que els policies volen que es deixi al marge la política i es treballi per garantir la protecció de ciutadans i agents.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser