Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Quatre pesos pesats del govern d’Aznar declaren avui en el judici del cas Gürtel

Comparteix
0Shares

Javier Arenas, Ángel Acebes, Rodrigo Rato i Jaime Mayor Oreja compareixen com a testimonis, tots a proposta de l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

El judici de la trama Gürtel, de presumpte finançament il·legal del PP, revisa avui una època clau: la de l’expresident del govern espanyol José María Aznar, com a màxim responsable dels populars. Compareixen alguns dels ministres més destacats d’aquell moment perquè expliquin si coneixien els suborns del grup del cervell de la trama, Francisco Correa. Hi declaren com a testimonis Ángel Acebes, Javier Arenas, Rodrigo Rato i Jaime Mayor Oreja. Els quatre exministres compareixen a proposta de l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

Aquest dilluns va declarar Francisco Álvarez-Cascos, exvicepresident de l’executiu d’Aznar. Va negar haver cobrat comissions il·legals, ni com a secretari general del partit ni com a membre del govern. També va afirmar que desconeixia l’existència de la caixa B dins el PP i que no pot fer cap retret a Bárcenas com a tresorer durant aquella època. Rajoy declararà en aquest judici també com a testimoni, el 26 de juliol.

Mentrestant, la comissió d’investigació del Congrés sobre el presumpte finançament irregular del PP demanarà, previsiblement, aquest dimarts que s’habiliti el juliol per poder citar formalment els extresorers del partit a mitjans de mes. Ho van plantejar el PSOE, Ciutadans i Podem, amb l’oposició dels populars. La comissió va acordar citar Luis Bárcenas per dilluns que ve. I el 12 de juliol compareixerien, en una sola sessió, altres exresponsables de finances del PP com Álvaro Lapuerta -que va ser el tresorer abans de Bárcenas i que probablement renunciaria a declarar per motius de salut-; Carmen Navarro, la gerent actual; Rosendo Naseiro i Ángel Sanchís.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari