Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

ALERTA “VIDEO” L’estiu arrencarà amb una altra calorada forta

Comparteix
0Shares

Avui el garbí dispararà la temperatura a les comarques de Girona. Els ruixats i les tronades s’estendran per força punts del Pirineu i Prepirineu

Hem encetat aquest dimarts amb alguns núvols baixos força trencats entre la costa central i la Costa Daurada. Per l’oest de la Península es va acostant una massa de núvols que farà canviar una mica el temps respecte dels últims dies. Avui en general farà sol, però a la tarda hi haurà tempestes al Pirineu i en sectors del Prepirineu. Algun ruixat més puntual fins i tot afectarà sectors de la Franja o comarques de l’ extrem oest de Catalunya.

El vent de garbí es deixarà sentir moderat a la costa, sobretot al sud de la Costa Brava, i això farà que la calor augmenti en molts punts de les comarques de Girona, però a la majoria de comarques aquest migdia farà tanta calor com ahir.

Avui probablement se superaran els 35º per onzè dia consecutiu a Lleida, i a la vista de la predicció la ratxa arribarà fàcilment als 15 o 16 dies seguits. Només en una ocasió hi ha hagut una ratxa tan llarga de dies de calor tan intensa a la capital del Segrià: l’agost del 2003 es va arribar a 17 dies seguits amb més de 35º.

Com més avanci la setmana més es dispararà el termòmetre. Divendres i dissabte seran els dies més calorosos de la setmana, amb màximes que es tornaran a acostar als 40 graus a Ponent i que superaran amb facilitat els 30 a la costa. La calorada es podria començar a acabar a l’inici de la setmana que ve, però la incertesa sobre com seran els últims dies de juny i la primera setmana de juliol encara és alta. Hi ha possibilitats d’una refrescada molt evident, però tampoc està descartat que el termòmetre es mantingui a la banda alta.

En l’estat del cel cal destacar que demà es repetiran les tempestes al Pirineu i Prepirineu, i en aquest cas alguns ruixats podrien afectar també puntualment el Montseny o algunes comarques interiors de Girona. Dijous i divendres continuaran apareixent tempestes a la tarda al Pirineu, però difícilment els ruixats s’estendran per més àmbits. La revetlla de Sant Joan es presenta molt calorosa i sense pluja.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari