Press "Enter" to skip to content

“Referèndum” Suïssa dona una lliçó a Espanya

Puntuació dels lectors

Els veïns de Moutier decideixen en referèndum deixar el cantó de Berna per entrar al de Jura, corregint una decisió de 202 anys pressa pel Congrés de Viena (1814-1815)

Suïssa dona una lliçó a Espanya, el referèndum com a eina democràtica.

ACN Barcelona .- Els habitants de la petita localitat suïssa de Moutier han votat en un referèndum celebrat aquest diumenge a favor de passar a formar part del cantó de Jura i abandonar el de Berna, al qual pertanyien des de feia 202 anys per una decisió del Congrés de Viena (1814-1815). Els ciutadans de Moutier són francòfons i després d’aquesta votació s’uniran a una població que parla el seu idioma –Berna pertany a la Suïssa alemanya-.

Un sol vot de diferencia dona validesa a un referèndum pels demòcrates

El ‘sí’ a la unió amb el costat de Jura ha guanyat amb un 51,7% dels vots. Diversos observadors han controlat el referèndum i han seguit de prop el recompte de vots. Amb aquesta consulta s’ha corregit la decisió del Congrés de Viena presa el 1815.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 24
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser