Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El sí s’imposarà en el referèndum

Comparteix
0Shares

Un sondatge encarregat a l’Institut Opinòmetre sobre el referèndum de l’1 d’octubre. Els resultats són esperançadors per a l’independentisme, ja que el sí s’imposaria al no per un marge de 3,4 punts. El sí obtindria un 42,3% dels vots, mentre que el no, un 38,9%. El 18,8% restant es reparteix en aquestes opcions: el 6% es decantaria pel vot en blanc, un 9,1% reconeix que encara no ho té decidit i un 3,1% no contesta. Quant a la participació, la majoria de catalans es mostra disposada a anar a votar. Un 54,9% diu que anirà a votar segur i un 9,3%, possiblement. Sumant ambdues dades, donen un 64,2%, un percentatge lleugerament inferior a les eleccions del 27-S, que va ser gairebé d’un 75%.

Especialment destacable és la mobilització del no, ja que, segons els resultats, el 34,7% dels contraris a la independència aniria a les urnes. Segons que explica l’Ara i tenint en compte el cens de votants, això serien 750.000 vots, un salt quantitatiu respecte dels 100.000 nos del 9-N.

El sondatge de l’Ara mostra d’un miler de persones i es va fer entre els dies 12, 13, 14 i 15 de juny.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari