Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El deute públic espanyol es dispara

Comparteix
0Shares

El deute del conjunt de les administracions públiques ha sigut de 1.128.719 milions d’euros el primer trimestre de l’any, és a dir, un 100,4% del PIB, després d’augmentar en 21.767 milions respecte al tancament del 2016, segons ha informat aquest dijous el Banc d’Espanya.

Així doncs, el nivell d’endeutament puja un punt respecte al 99,4% amb què va tancar l’any passat, però s’ha reduït des del màxim del 101,2% al qual va arribar el primer trimestre del 2016. La major part del deute es correspon a l’administració central, que va augmentar un 2,2% respecte al trimestre anterior fins als 814.836 milions d’euros, l’equivalent al 72,4% del PIB.

D’altra banda, les corporacions locals van ser les úniques que van reduir el seu endeutament un 1,6% fins als 31.567 milions d’euros, el 2,8% del PIB espanyol. Pel que fa al deute de les comunitats autònomes, va créixer un 0,8% fins als 279.264 milions d’euros i representa el 24,8% del PIB de l’Estat.

Finalment, el deute de la Seguretat Social es va multiplicar per més de dos fins als 3.502 milions d’euros, el 0,3% del PIB. El ministeri d’Economia ha atribuït aquest nivell d’endeutament a factors com ara el calendari d’emissions i amortitzacions, i ha assegurat que, al marge de les oscil·lacions puntals, mantindrà l’objectiu del 98,8% del PIB a finals de l’exercici.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari