Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Dijous de calor forta i algunes tempestes

Comparteix
0Shares

Ruixats i tronades que afectaran força comarques del nord. Parèntesi més fresc entre dilluns i dimarts.

La nit ha tornat a ser de molt mal dormir en alguns punts de la costa. Destaquen les temperatures mínimes de 24,5 graus al centre de Barcelona, els 23 de Badalona i els 23 també de Montserrat. La inversió tèrmica continua per la manca de vent d’aquests últims dies. Aquesta tarda les temperatures s’assemblaran molt a les d’ahir, pujaran sensiblement al Camp de Tarragona i, en canvi, baixaran al Pirineu, però en general es repetiran les màximes de més de 35 graus en moltes comarques de Ponent i en força comarques interiors de Girona.

La gran novetat del dia seran les tempestes que apareixeran al Pirineu, Prepirineu i en àmbits com la Garrotxa i l’ Empordà. Seran ruixats localment forts que durant la tarda i vespre podran fins i tot descarregar alguna calamarsada. Els xàfecs també afectaran els Ports de Beseit, i aïlladament se’n podria formar algun també en punts de muntanya del prelitoral. Això d’avui no serà l’inici d’una nova tendència en el temps, ja que de fet el cap de setmana els xàfecs de tarda gairebé desapareixeran a la serralada, i continuaran sense aparèixer a la resta de comarques.

Començarem el cap de setmana amb una calor tan forta com els últims dies, però a partir de diumenge i sobretot de cara a dilluns i dimarts hi haurà un descens d’entre 2 i 4 graus. No serà una gran refrescada, però com a mínim la calor afluixarà de forma notòria. Compte, però, perquè els mapes del temps pinten avui que l’escenari més probable a llarg termini és que poc abans de la revetlla de Sant Joan la temperatura torni a ser tan alta com els últims dies.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari