Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“VIDEO” Víctimes mortals en l’incendi d’un edifici de 24 plantes a Londres

Comparteix
0Shares

Un incendi de grans dimensions ha cremat un gratacels residencial de 24 plantes a Londres, a l’oest de Londres, que es tem que es pugui ensorrar a conseqüència de les flames. Segons els Bombers de Londres hi ha diversos morts-però no han especificat el nombre-  i com a mínim 50 persones estan ingressades en diferents hospitals de la ciutat.

Els serveis d’emergència han atès també nombrosos ferits de diversa consideració i per inhalació de fum. Es tracta d’un “incidents ense precedents”, ha manifestat el responsable dels bombers que ha afegit que en els seus 29 anys com a bomber “mai havia vist res d’aquesta magnitud”.

Els veïns d’aquest bloc d’habitatges socials alertaven de l’elevat risc d’incendi

L’edifici es coneix com la Torre Grenfell, està situat al barri de Lancaster West, al districte de Kensington i Chelsea, i es va construir el 1974. Es tracta d’un bloc d’habitatges socials propietat del districte. L’any 2010, un grup de veïns es van constituir en col·lectiu i van denunciar el mal estat de l’edifici i ja alertaven de l’elevat risc d’incendi.

Alguns testimonis expliquen com han viscut l’incendi:

“M’han despertat a tres quarts de dues per dir-me que la Torre Greenfell s’estava cremant, i quan ho he vist des del jardí he vist que havia començat per un costat, cap al segon pis, però s’ha anat estenent fins que l’ha consumit tot.”

“Hem sentit gent cridant. Vivim allà, a cinc minuts d’aquí, i senties perfectament gent cridant: “Ajuda, ajuda!” I feien llum amb els mòbils perquè els veiéssim. Però no hi podíem fer res. Hem dut aigua a la gent que estan atenent al centre d’esports.”

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari