Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Estrasburg condemna Espanya per la inhabilitació de l’expresident del Parlament basc Atutxa

Comparteix
0Shares

Gerro d’aigua freda al govern espanyol. El Tribunal Europeu dels Drets Humans ha sentenciat a favor de l’expresident del Parlament basc Juan María Atutxa i dels exmembres de la cambra  Gorka Knörr i Kontxi Bilbao i ha condemnat Espanya per les seves inhabilitacions.

La justícia europea creu el procés judicial a Espanya no es va fer amb garanties perquè els parlamentaris van ser condemnats sense que puguessin declarar personalment davant del tribunal. Així, el tribunal europeu considera que, durant el procés judicial, es va vulnerar l’article 6 de la Declaració dels Drets Humans que recull que “qualsevol èsser humà té dret, a tot arreu, al reconeixement de la seva personalitat jurídica”.

Atutxa, Knörr i Bilbao van anar a Estrasburg per reclamar contra la justícia espanyola. El tribunal Suprem, el 2008, i, més tard, el Constitucional, van inhabilitar Atutxa i els altres dos membres de la Mesa per negar-se a dissoldre el grup parlamentari de l’esquerra abertzale Sozialista Abertzaleak després de la il·legalització de Batasuna.

La condemna, però, és simbòlica.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari