Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Pakistan condemna a mort un jove per blasfemar contra Mahoma a Facebook

Comparteix
0Shares

Al Pakistan hi ha 28 delictes que poden comportar la pena de mort i un és la blasfèmia. Això és en virtut d’una polèmica llei establerta en època colonial britànica per evitar xocs religiosos. Però encara és un text legislatiu ben actiu. Només en els últims sis anys s’han registrat 1.300 casos de blasfèmia.

I, d’entre tots aquests, n’hi ha un que té una particularitat: la blasfèmia es va fer a través de Facebook. Mai fins ara s’havia portat ningú a judici per blasfemar a través de les xarxes socials. Sí que s’han donat casos de persones que s’han pres la justícia pel seu compte que n’han linxat d’altres per fer comentaris ofensius a través de Whatsapp.

El cas de Tamoor Raza ha agafat una dimensió diferent. Fa més d’un any que la Fiscalia pakistanesa va acusar-lo per fer comentaris despectius sobre el profeta Mahoma.

Agents de la unitat contra terrorisme l’havien estat vigilant i el van detenir en una parada d’autobús just després de publicar un dels polèmics missatges.

El cas ja té sentència i és la més dura: Raza, de 30 anys, ha estat condemnat a mort.

Raza no només està acusat de blasfemar a Facebook, sinó també de difondre missatges d’odi contra els Deobani, un grup sunnita radical. Raza té la possibilitat encara de recórrer la decisió.

Abans, però, que el procés judicial ressegueixi els camins establerts per llei, Raza ha aixecat un moviment de solidaritat que s’han fet seu diverses ONG, com Amnistia Internacional, que ha publicat un informe en què denuncia abusos en l’aplicació de la polèmica Llei Antiblasfèmia pakistanesa.

La causa de les organitzacions no governamentals va agafar un especial interès a conseqüència de la condemna, l’any 2010, d’Asia Bibi, una pakistanesa cristiana que hauria insultat el profeta.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari