Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

“VIDEO” PEP GUARDIOLA “Votarem encara que l’Estat no ho vulgui”

Comparteix
0Shares

També ha demanat ajuda a la comunitat internacional apel·lant a tots els demòcrates d’Europa i del món a recolzar la defensa de drets amenaçats a Catalunya, com el dret de la llibertat d’expressió política i el dret de vot, i plantar cara ‘als abusos d’un estat autoritari’.

També hi ha hagut mostres de suport de diversos batlles, des de l’àmbit municipal. L’acte ha tancat amb els parlaments dels presidents de les entitats organitzadores, Jordi Sànchez de l’ANC; Jordi Cuixart, d’Òmnium, i Neus Lloveras, de l’AMI.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha protagonitzat un discurs apassionat, en què ha afirnat que el referèndum ‘és irreversible, això ja no hi ha qui ho aturi’, i ha dit que ‘ens interpel·la a tots’, tant els partidaris del sí com els del no, en un sol poble. ‘No defallirem’, ha conclòs Cuixart, que també ha avisat que a l’estat ‘no hi ha prou presons per a tancar tot el poble de Catalunya’.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez ha agraït al Govern i al Parlament haver fet possible posar la data i la pregunta: “Tenim data, tenim pregunta, una pregunta clara i el compromís que la resposta serà vinculant”, ha recordat. Sànchez ha pronosticat que el govern espanyol intentarà negociar el referèndum: “Tinguem molt clar que les urnes no es negocien”, ha avisat.

La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, ha remarcat que els càrrecs municipals no fallaran en aquest moment. “Estarem davant del Govern i assumirem les responsabilitats requerides per organitzar el referèndum”, ha garantit.

Lloveras ha admès que els mesos que venen “no seran fàcils” i per això s’ha referit al registre de càrrecs electes que “està latent” però que “es pot convertir en assemblea” si fos necessari. Ha recordat que 800 dels 947 ajuntaments del país estan a favor de posar les urnes.

Video “VILAWEB”

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari