Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’agressor de Notre Dame, acusat de terrorista

Comparteix
0Shares

I a França, la Justícia acusa de terrorisme l’agressor de Notre Dame que dimarts va atacar un policia amb un martell. Està imputat per un intent d’assassinat terrorista contra l’autoritat pública i de pertinença a grup terrorista. Ahir el van detenir provisionalment.

El fiscal de París, François Molins, va explicar ahir en roda de premsa que l’agressor es va radicalitzar molt ràpid i que ho va fer en solitari i per internet. Segons el fiscal, l’atac va sorprendre fins i tot la pròpia família del detingut.

La família el descriu com un home solitari, seriós, discret, tranquil, poc practicant, i que mai havia mostrat cap signe de radicalització. No entenen què ha passat i estan sorpresos. Els coneguts creuen que ha estat conseqüència de la seva fragilitat en una situació personal i social d’aïllament

L’agressor va gravar un vídeo on anunciava la seva lleialtat a Estat Islàmic. Els agents van trobar a casa seva propaganda gihadista i informació sobre els atemptats de París del 2015 i de Brussel·les del 2016. Segons el fiscal, també van trobar un “manual d’acció de llops solitaris” on l’home s’identificava com un “soldat del califat”.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari