Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Govern espanyol amenaça els funcionaris i les empreses que col·laborin amb el referèndum

Comparteix
0Shares

És el que ha dit Enric Millo en una entrevista al Via lliure. El delegat del govern espanyol a Catalunya ha advertit que els treballadors públics hauran d’assumir les conseqüències si decideixen participar al referèndum de l’1 d’octubre, aixó com també les empreses que hi col·laborin.

Els funcionaris i les empreses que poguessin participar en procediments il·legal corren el risc de quedar inhabilitats, això ja s’ha vist

Des d’Esquerra, però, asseguren que els funcionaris no han de patir per res. La número dos del republicans, Marta Rovira, garanteix que el referèndum es podrà tirar endavant sense que hi participi ni un sol treballador públic. Ho ha dit també al Via lliure.

L’ús dels funcionaris en una jornada electoral, amb la llei electoral espanyola, no és necessari. […] Estan treballant sobre una falàcia que per organitzar una jornada electoral ordinària, unes eleccions a Catalunya, són imprescindibles els funcionaris. I això no és cert

Al marge del debat sobre els funcionaris, el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, ha garantit que s’està treballant perquè els catalans que viuen a l’estranger també puguin votar al referèndum. I ha llançat un missatge als comuns. Romeva creu que ara tenen en safata una oportunitat d’or per fer realitat un dels objectius que han defensat tota la vida.

És una magnífica oportunitat que convé aprofitar. Aquest és un missatge que esperem que molta gent que en aquests moments potser té dubtes vegi que té l’oportunitat de poder fer allò que tant de temps hem dit, hem defensat i hem lluitat

Els comuns, però, es neguen a dir el què fins que el govern concreti els aspectes pràctics del referèndum i sobretot amb quines garanties comptarà. La portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, qualifica d’imprescindible explicar els detalls de la votació.

Nosaltres encara no coneixem les característiques d’aquest esdeveniment i per tant, posicionar-nos sense saber si realment aporta nous elements rellevants i de responsabilitat política

Unes garanties que també reclamen des de la CUP. Resolta la incògnita de la data i la pregunta, ara els cupaires reclamen transparència. La diputada Eulàlia Reguant però està convençuda que els comuns s’acabaran sumant al referèndum.

No podem tardar més a treballar per les garanties, per assegurar que tothom té dret a vot, que hi ha un cens, un recompte imparcial, etc

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari