Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El govern envia un memoràndum per a explicar el referèndum a les cancelleries d’arreu del món

Comparteix
0Shares

El govern ha enviat un memoràndum per a explicar l’anunci de la data i la pregunta del referèndum a les cancelleries d’arreu del món. El document porta el títol ‘El govern català convoca un referèndum d’independència l’1 d’octubre del 2017’ i és obra del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència que comanda Raül Romeva.

La Generalitat explica que hi ha un acord per a celebrar un referèndum d’autodeterminació, que tindrà lloc el primer d’octubre i inclou la pregunta anunciada ahir pel president Puigdemont. Així mateix, recorda la negativa del govern espanyol a negociar un referèndum, que el govern té el suport de la majoria del parlament i que les enquestes mostren de forma persistent que el 80% dels catalans volen decidir el futur polític del Principat en un referèndum. També fa memòria de la llarga negociació per a aprovar l’Estatut i la sentència del Tribunal Constitucional i els processos judicials contra càrrecs electes catalans.

‘Votar no pot ser considerat, sota cap circumstància, un acte il·legal’, afirma el govern, que també destaca que la constitució espanyola no prohibeix el referèndum i que se’n fa una interpretació partidista per part del govern espanyol. En aquest sentit, considera que el govern té legitimitat per a convocar el referèndum i trobar una sortida al conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol.

Finalment, el memoràndum recull la voluntat de Catalunya de ser un soci d’Espanya com a nou estat independent i assegura que és una triple oportunitat per al Principat, l’estat espanyol i Europa.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari