Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

ARA! Data i pregunta del referèndum.

Comparteix
0Shares

 

Tanmateix, durant aquests mesos sí que s’ha parlat sobre la conveniència o no d’incloure a la pregunta el concepte “república”. Aquesta opció era ben vista per ERC i la CUP -que hi veien una via per atraure la participació dels votants dels comuns-, però generava certs anticossos en alguns sectors del PDECat, recelosos de les connotacions històriques (el record de la Guerra Civil) que, entenen, té. Malgrat tot, però, ningú ha volgut convertir aquest aspecte en un debat determinant.

Un cop situat al calendari l’horitzó del referèndum, doncs, l’executiu té encara al davant el més difícil, aconseguir que efectivament es voti i que el resultat sigui vinculant. L’organització del referèndum requereix que s’accelerin les adjudicacions necessàries quan falten menys de quatre mesos per a la votació. El departament de Governació té -vinculades sobre el paper a unes hipotètiques eleccions- dues licitacions en marxa: la de les urnes i la dels sobres i les paperetes. Però encara en queden d’altres de molt rellevants, com la campanya de publicitat institucional o el tractament de les dades en la jornada electoral.

Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?»: el referèndum de l’1 d’octubre

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari