Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Pacte Nacional pel Referèndum obrirà nova etapa sense mullar-se sobre la consulta unilateral

Comparteix
0Shares

Avui es reuneix el Pacte Nacional pel Referèndum, que no es mullarà sobre si s’ha de tirar pel dret i convocar-lo de manera unilateral. Quan falten pocs dies perquè el Govern n’anunciï la data i la pregunta, els partits sobiranistes, institucions i entitats de la societat civil es trobaran aquesta tarda al Parlament.

El portaveu del pacte, Joan Ignasi Elena, deia aquest dilluns a TV3 que no entraran en com es pot dur a la pràctica. Aquest dimarts és probable que es decideixi mantenir viu el pacte nacional, tot i que Joan Ignasi Elena i la resta de coordinadors deixaran pas i s’obrirà una nova etapa. Volen que en surti una altra foto d’unitat i s’eviti una imatge de trencadissa sobiranista entre els comuns i els independentistes.

Els comuns es posen la medalla

Els comuns s’apunten el mèrit de la reunió del Pacte. Avisen que hi van però que no pensen renunciar als seus mínims. I insisteixen que un referèndum només tindrà legitimitat i potència si interpel·la una majoria, garanties democràtiques i reconeixement internacional. En aquest sentit, la portaveu de Catalunya En Comú, Elisenda Alamany, diu que és precipitat anunciar ja data i pregunta:

Hem comptat amb el vicepresident del Parlament Europeu i el partits verds europeus. Cal encara camp per recórrer i reconeixement internacional. Encara són deures que te el full de ruta que se suposa que té el Govern

De Catalunya En Comú hi haurà el seu líder Xavier Domènech; Gerardo Pisarello com a alcalde accidental de Barcelona. I representant Podem, Albano Dante Fachín.

Les intencions de Puigdemont

Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i els consellers Romeva, Munté, Borràs i Mundó també seran a la reunió, a banda de diputats i dirigents del PDECat, Esquerra, la CUP i els altres partits sobiranistes. Fonts de la presidència avancen que Puigdemont agraïrà la feina feta pel Pacte Nacional, amb el milió de signatures a favor del referèndum que va recollir, i els dirà que endavant si el volen mantenir viu per pressionar fins a l’últim moment l’Estat perquè s’avingui a negociar el referèndum.

El president escoltarà les opinions dels assistents, però no té la intenció d’encetar un debat sobre quina ha de ser l’estratègia a seguir ara per fer-lo. El govern ja s’està preparant per anunciar possiblement dimecres o dijous la data i la pregunta en un acte solemne, que les entitats sobiranistes diumenge volen celebrar amb un acte a Montjuïc, a Barcelona.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari