Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Dures declaracions de Pablo Iglesias tensen les relacions entre Compromís i Podemos

Comparteix
0Shares

El diari Público va publicar ahir una entrevista amb Pablo Iglesias sobre la moció de censura que proposa Podem. Malgrat que Compromís ja ha anunciat que votarà a favor de la moció Iglesias aprofita l’entrevista per insinuar que Compromís i Mónica Oltra no són lliures i depenen del PSOE. La duresa amb la que s’expressa el líder de Podemos ha crispat Compromís i ha creat un abisme entre Pablo Iglesias i Mónica Oltra, no fa pas tant aliats incondicionals.

Tot s’inicia en les declaracions de diversos responsables de Compromís demanant a Podemos que ature la seua moció de censura per permetre al PSOE fer el seu congrés i presentar-ne una que tinga garanties de canviar el president del govern espanyol. Tant Joan Baldoví com Mónica Oltra insisteixen en que votaran a favor de la moció de censura però afirmen no entendre de què val si no es pot configurar amb ella una majoria alternativa.

La reacció d’Iglesias en l’entrevista és molt dura. Diu que a Compromís ignoren de què serveix una moció de censura, acusa Mónica Oltra d’estar enganxada pel PSOE, critica que les bases de Compromís no hagen votat sobre aquest tema i arriba a afirmar que el Bloc Nacionalista Valencià és un partit molt conservador.

Les reaccions de Compromís han estat també immediates. El diputat Josep Nadal va respondre a través de twitter dient que Compromís votarà ‘la moció de postureo‘ i demanant que ‘no marege massa, a compromís tenim faena en coses serioses’. En una altra piulada contestava també amb duresa al líder de Podem, fent referència al procés intern del seu partit al País Valencià.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari