Press "Enter" to skip to content

Pendents dels ruixats forts i les tempestes

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
0Shares

Els xàfecs i tronades continuaran estenent-se amb el pas de les hores, a la tarda i al vespre regaran molts sectors del país i en alguns casos descarregaran amb forta intensitat i abundància

Aquest matí ens hem llevat encara amb grans clarianes a l’est del país, però amb els primers xàfecs a l’oest i en molts indrets de les comarques de Lleida i l’interior de Tarragona.

Finalment els ruixats i tronades de la tarda i el vespre d’ahir van deixar registres notoris en sectors del Pirineu i el Prepirineu Occidental, fins a 32 litres per metre quadrat a Isona i Conca Dellà, 31 al Port del Comte, 23 a Rialp, 22 a Olp o 17 a la Seu d’Urgell. També cal destacar els 16 litres d’Olost (Lluçanès), 15 a la Jonquera, 12 a Castelló d’Empúries o 11 a la Sénia, entre d’altres.

Les precipitacions continuaran evolucionant de sud-oest cap a nord-est al llarg del matí. Amb el pas de les hores aniran guanyant extensió, per bé que en deixaran al marge, de moment, molts sectors pròxims al litoral, sobretot la Costa Central i la Costa Brava.

Els ruixats aniran acompanyats d’aparat elèctric i podran deixar també calamarsa o pedra en alguns sectors. A darrera hora de la jornada, i sobretot durant la nit de diumenge a dilluns, arribaran també al litoral barceloní i el sud de la Costa Brava.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill pel fet que els xàfecs siguin intensos (més de 20 litres en 30 minuts) i que vagin acompanyats de calamarsa o pedra menuda. També anuncia que durant tot l’episodi al Pirineu i Prepirineu es podran acumular més de 80 litres per metre quadrat.

Les tempestes no seran exclusives de Catalunya, avui es preveu que també afectin de ple algunes comarques del País Valencià -sobretot de l’interior- i que de cara al vespre puguin descarregar amb ganes a l’entorn del Maestrat, el Massís dels Ports i les Terres de l’Ebre.

Les precipitacions arribaran a les Illes aquesta nit i podran ser abundants entre Mallorca i Menorca. Els xàfecs es mantindran a l’entorn de les Balears fins dilluns a la tarda.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
0Shares