Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Una furgoneta atropella els vianants del pont de Londres i, després, en surten tres homes que apunyalen indiscriminadament altres vianants

Comparteix
0Shares

Un nou atemptat terrorista causa almenys sis morts al centre de Londres

Una furgoneta atropella els vianants del pont de Londres i, després, en surten tres homes que apunyalen indiscriminadament altres vianants al pròxim Borought Market. La policia abat els presumptes terroristes

Un altre cop el terrorisme ha provocat el pànic al centre de Londres, el segon atac que té lloc en vuit setmanes a la capital britànica quan tot just falten cinc dies per a les eleccions del 8 de juny i després que el passat 22 de maig una acció suicida causés 22 víctimes mortals a Manchester, en finalitzar un concert de la cantant nord-americana Ariana Grande. Almenys sis morts, una cinquantena de ferits  i tres terroristes abatuts per la policia s’han registrat aquesta nit de dissabte en un atemptat dut a terme amb una furgoneta i, posteriorment, amb ganivets de grans dimensions. Ho ha confirmat en una conferència de premsa en les primeres hores del diumenge el comissionat auxiliar d’operacions especials de Scotland Yard, Mark Rowley. A diferència del del Manchester Arena, el del pont de Londres ha estat un acte de terrorisme de ‘low cost’, com ja es coneixen aquestes accions que no requereinxen una gran sofisticació. Niça, el 14 de juliol de l’any passat, i Berlín, el 19 de desembre, en serien altres exemples.  L’incident ha començat a les 22.08 de dissabte, hora local, quan la policia ha rebut diverses trucades denunciant un atropellament múltiple al pont de Londres. El vehicle ha continuat la seva trajectòria mortal fins al turístic i molt proper Borough Market, una zona d’oci de la ciutat molt concorreguda habitualment i, més encara, un dissabte a la nit. Testimonis presencials han assegurat a diferents mitjans britànics que després que el vehicle s’aturés, tres homes n’han sortit i han començat a apunyalar indiscriminadament totes aquelles persones que han trobat al seu pas.

Vuit minuts després, forces especials de la policia han arribat al lloc dels fets i “van disparar i matar” els sospitosos, en paraules de Rowley. La BBC ha mostrat imatges d’un home estirat al terra que corresponen a un dels presumptes terroristes. En la mateixa foto, i en enregistraments penjats a Twitter s’aprecia com porta  enganxats al cos una mena de cilindres o petites llaunes de metall, o fins i tot pots d’aerosol, que podrien formar part d’una armilla explosiva. La policia ha dut a terme dues explosions controlades a la zona.

En un principi s’ha parlat d’un tercer incident al barri de  Vauxhall, al sud de la ciutat, però finalment ha quedat descartat com a atemptat. La policia ha assegurat que s’ha produït un apunyalament sense connexió amb els fets del pont de Londres i del Borough Market.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari