Press "Enter" to skip to content

Ha mort Carles Capdevila, director fundador del diari Ara

PuntuaciĂł dels lectors

041217IMG_0160-copia-e1492257405411-604x270 (1)

El periodista Carles Capdevila s’ha mort aquesta nit, després d’una llarga batalla contra el càncer que ell mateix ha anat relatant aquests darrers mesos en els seus articles. El diari Ara ha anunciat la notícia aquest matí a les set, i ha definit Capdevila com ‘un periodista vital’.

En aquesta entrevista de mitjan abril, Capdevila explicava als lectors de VilaWeb la seva experiència en la lluita contra el càncer i feia moltes més reflexions sobre la vida, l’amistat, la feina, l’educació, el periodisme…

Carles Capdevila va nÊixer als Hostalets de Balenyà el 1965. En la seva llarga trajectòria periodística, es destaca la direcció del diari Ara, del qual va ser fundador i director els cinc primers anys. En la sessió en què va anunciar que plegava va dir que havia estat la feina de la seva vida.

 

Abans Carles Capdevila havia estat també el director i presentador de programes de Catalunya Ràdio i TV3, com ara ‘Eduqueu les criatures’ o ‘Qui els va parir’. Precisament el seu interès enorme per l’educació el va portar a ser considerat un dels grans divulgadors en aquesta matèria. Va escriure llibres, en va parlar en centenars d’articles i hi dedicà conferències, que foren un gran èxit que el va fer conèixer més enllà del nostre país.

Aquesta tasca fou reconeguda amb diversos premis. S’hi destaca el Premi Nacional de Comunicació, que li va ser atorgat pel ‘gran sentit de l’ètica i de la dignitat’. El dia del lliurament va fer un dels seus discursos més recordats, en què reivindicà les millors tradicions del periodisme, en temps de tanta confusió.

Comentaris
COMPARTEIX !

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas DepilaciĂłn LĂĄser